Лікування раку гортані

Ключова інформація

  1. Пацієнтам, у яких діагностовано рак гортані, лікування пропонується комбіноване: оперативне втручання, хімічна і променева терапія. Підхід вибирається індивідуально, залежно від стадії захворювання.
  2. Сучасна медицина дозволяє успішно вилікувати захворювання, а також пройти реабілітацію і повернутися до повноцінного життя.
  3. Пацієнт може лікуватись в Україні, або ж вибрати клініку за кордоном - наприклад, великих успіхів у лікуванні даного захворювання досягли ізраїльські лікарі.
  4. Отримати детальну консультацію про методи лікування раку горла можна в нашому центрі.
  5. Також у нас продаються якісні товари для людей, які перенесли ларингектомію.

Не варто впадати у відчай, дізнавшись про діагноз! Сьогодні рак горла лікується, а завдяки ефективним методикам реабілітації можна успішно повернутися до повноцінного життя. Для отримання більш докладної консультації звертайтеся до наших фіхівців!

Навігація по сторінці :

Як підбирається метод лікування при раку гортані?

Вибір підходу залежить від того, на якій стадії захворювання пацієнт звернувся за допомогою. Чим раніше це станеться, тим простіше з ним впоратися і вище шанси на повне одужання. Лікування раку гортані виконується наступними методами:

  • Оперативне втручання - повне або часткове видалення органу
  • Променева терапія
  • Хіміотерапія
  • Прийом лікарських препаратів - радіосенсебілізаторів, вітамінів

У більшості випадків вибирається не один метод лікування, а комплексний підхід. Боротьба з цим захворюванням - тривалий і багатоетапний процес, але в сучасній медицині існує чимало позитивних прикладів повного одужання.

Якщо рак виявлено на 1-2 стадії, є всі шанси, видалити пухлину, зберігши гортань. Ларінгектомія в цьому випадку часткова - видаляються лише пошкоджені тканини. На 3-4 стадії доводиться вдатися до повного видалення гортані.

Хірургічні методи лікування

Відповідь на питання, як вилікувати рак горла, залежить від локалізації пухлини і ступеня її розвитку. Розрізняють такі види хірургічних втручань:

  • Надгортана ларінгектомія - видаляється надгортаник
  • Хордектомія - видаляються тільки голосові зв'язки (1 або 2)
  • Геміларінгектомія - видалення половини гортані
  • Часткова ларінгектомія - видаляється пошкоджена пухлиною частина
  • Повна ларінгектомія - вирізається вся гортань, для забезпечення дихання з трахеї виводиться через шию трубка (трахеостома)

Пацієнти часто цікавляться, чи можна вилікувати рак горла без оперативного втручання? На жаль, це практично неможливо - уражені пухлиною тканини потрібно видалити. Єдиний виняток - хвороба виявлена на дуже ранній стадії, і її можна придушити за допомогою опромінення і хіміотерапії. Але в більшості випадків доктора вдаються до комплексного підходу - вирізають пухлину, а потім, в разі необхідності, використовують хімічну і променеву терапію.

Променева терапія

Вплив на пухлину високочастотним рентгенівським випромінюванням. Доведено, що дана методика дозволяє знищити злоякісні клітини, запобігти поширенню новоутворення. Існують різні технології радіотерапії. Наприклад, ефективною сучасною розробкою є томотерапія. Вона дозволяє добитися високої точності впливу при мінімальному опроміненні. В цілому ж, методи даного лікування ділять на зовнішні і внутрішні. У першому випадку промені, які виходять зі спеціального апарату, направляються в місце локалізації пухлини. Як лікувати рак горла за допомогою внутрішньої променевої терапії? Для цього під шкіру вводяться голки і катетери, що дозволяють впливати безпосередньо на тканини новоутворення.

Хіміотерапія

Введення в організм пацієнта цитостатичних препаратів. Даний метод допомагає уповільнити зростання пухлини і знищити ракові клітини. Таке лікування гортані застосовується в тому випадку, коли новоутворення вже дає метастази. Також його нерідко використовують в якості підготовчого заходу перед операцією - щоб зменшити пухлину і таким чином убезпечити хірургічне втручання.

Де краще лікувати рак гортані?

Українська медицина за останні роки просунулася в даному  плані - застосовуються нові препарати, обладнання для променевої терапії. Лікарі намагаються вдаватися до менш радикальних хірургічних заходів. Однак багато пацієнтів вважають за краще звертатися в закордонні клинки - через більш високу якість лікування та комфортних умов. Також для наших співвітчизників актуальним є питання, чи лікується рак горла на запущених стадіях? В цьому випадку краще звернутися до ізраїльських лікарів - вони допомагають навіть у дуже важких випадках. Переваги лікування в Ізраїлі:

  • Використання прогресивних технологій
  • Максимально точна діагностика
  • Досвідчені лікарі
  • Сучасне обладнання для лікування
  • Індивідуальний підхід до пацієнта

Профілактика раку гортані

Щоб не допустити рецидиву, пацієнтам слід вживати профілактичних заходів:

  • Регулярний огляд у лікаря
  • Відмова від куріння і алкоголю
  • Якщо турбують простудні та інші захворювання горла, лікування потрібно починати негайно і погоджувати з лікарем
  • Прийом хіміопрофілактики і вітамінів

Цікавить, як вилікувати рак горла? Запитайте у наших консультантів! Вони детально відповідять на ваші питання, допоможуть підібрати метод реабілітації.

Детальну інформацію можна отримати в колл-центрі лор-центру за номером телефону: (067) 239-69-18

Запис на консультацію